Jakker af genbrugte plastflasker

For jordens og vores børns fremtids skyld, tror Junge på bæredygtig mode.

Plastik udgør en stor trussel for miljøet – naturen og verdenshavene er fyldt med plastik. En stor del af det plast, der flyder langs kysterne og i havene, er plastflasker. Derfor vil Junge gerne hjælpe til at sikre at plastikflasker bliver genbrugt, i stedet for at ende op i naturen og i maverne på fugle og fisk.

Junge har af denne grund designet jakker lavet af genanvendte plastikflasker til Spring Summer 2020 kollektionen. Jakkerne er lavet af genbrugspolyester afledt af plastflasker. Plastflaskerne behandles i flere trin og omformes til et polyestergarn, hvoraf der fremstilles forskellige højkvalitets metervarer.

Varerne kan genkendes i butikken ved de specielle “Repreve” hang tags, der er formet som en plastflaske. I sammenligning med jomfru polyester reducerer “Repreve” energiforbruget med over 45%, vandforbruget med næsten 20% og drivhusgasemissionerne med over 30%.

“Repreve” er SCS-certificeret, hvilket er den højeste standard inden for miljø indhold og praksis.

Hvis du vælger et stykke tøj fra denne serie, bidrager du til reduktionen af affaldet i naturen og hjælper med at rense havene og kysterne. På den måde håber Junge at hjælpe med at bevare vores smukke jord. Vi håber, at I, ligesom os, også er begejstrede for bæredygtig mode.

Læs mere om processen fra plastflaske til polyester her: https://repreve.com/